3ο Διενοριακό πρωτάθλημα σκάκι στην Ι. Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διοργάνωσε διενοριακό πρωτάθλημα σκάκι το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου.

Συμμετείχαν 30 Κατηχητικές Συνάξεις, όλων των βαθμίδων (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου), που απέστειλαν ισάριθμους μαθητές οι οποίοι προκρίθηκαν πρώτα σε ενοριακό επίπεδο.

Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα αδελφοσύνης, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», που βρίσκεται στο κέντρο της Κατερίνης, διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες, παρουσία αρκετών γονέων και Κατηχητών, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά που διαγωνίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή πολλών παιδιών από χωριά της Πιερίας.

Στο τέλος των αγώνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επέδωσε σε κάθε διαγωνιζόμενο αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ στις προσεχείς Χριστουγεννιάτικες εορτές του Γραφείου Νεότητας θα βραβεύσει όσους προκρίθηκαν.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων, και ιδιαιτέρως στον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης, και στους κυρίους Θεόδωρο Φουντουκίδη και Θεόδωρο Καραβασίλη που συντόνισαν τους αγώνες.

Η παραπάνω δράση, εντάσσεται στις δραστηριότητες του Γραφείου Νεότητας, το οποίο με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και την αφοσίωση σ’ αυτό πολλών κατηχητών, αγρυπνεί για την πνευματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

dsc030312 dsc030372 dsc030552 dsc030572 dsc030692

 

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα