Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
23 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία.

Πλήθος ιερέων και λαού τίμησαν τον Άγιο και προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο. Ο λόγος του μεστός, θεολογικός και δογματικός, αναφερόμενος στην βιωτή του Αγίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Προ της απολύσεως ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου. Στο τέλος αυτής, ευχαρίστησε τους παρισταμένους ιερείς και τον ευσεβή λαό, εξαιρέτως δε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο, για την τιμή και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του. Ευχήθηκε ο πανάγαθος και δωρεοδότης Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να χαρίζει σε όλους πλούσια τα αγαθά και τα ελέη του.

Κατά τη διάρκεια αυτής έψαλλε η χοροδία του π. Γεωργίου Στάμου.

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment