Αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Αναστάντος Χριστού Βαρνάβα Αττικής (ΦΩΤΟ)

Το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος  τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία στην Μονή Αναστάντος Χριστού, στο Βαρνάβα Αττικής.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των εορτών κατά το Εκκλησιαστικό έτος. Οι εορτές αυτές μάς επανασυνδέουν με τον Τριαδικό μας Θεό. Μια από αυτές τις εορτές είναι και τα Εισόδια της Παναγίας μας. Κατά το έθος των Ιουδαίων, οι γονείς της Παρθένου Μαρίας, Την αφιέρωσαν στο Θεό, στην ηλικία των τριών ετών.  Η Παναγία μας για δώδεκα χρόνια ασκήθηκε πνευματικά και προετοιμάστηκε ώστε να γίνει δοχείο της Θείας Χάριτος. Συνήργησε ελευθέρα βουλήσει  στο σχέδιο της Θείας οικονομίας, για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, με την ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι στη  σημερινή εποχή, που τη χαρακτηρίζουν οι διωγμοί κατά της Εκκλησίας του Χριστού, είναι πολύ σημαντική η αρωγή των Μοναστηριών μας, ως οάσεις πνευματικές, μέσω των οποίων οι άνθρωποι ξεδιψούν πνευματικά.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, ο οποίος κατάγεται από την Κέρκυρα, για τη φιλοξενία και την αγάπη του, ευχόμενος η Παναγία μας και ο Άγιος Σπυρίδων να ευλογούν την Αδελφότητα, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται στον αμπελώνα του Κυρίου, για τη σωτηρία των ανθρώπων.

image004 image006

I. M. Kερκύρας

Διαβάστε ακόμα