Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Είμαι κοντά στον Πρόεδρο αλλά δεν πιστεύω σε λύση του Κυπριακού”

Τη στήριξη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να μπορεί να διεκδικεί τα δίκαια του κυπριακού λαού στις διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, εκφράζοντας ωστόσο την απογοήτευση του για τις προοπτικές λύσης. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε συνάντηση η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, και ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως είναι κοντά στον Πρόεδρο ούτως ώστε να έχει δύναμη να διαπραγματεύεται, ωστόσο είπε πως δεν πιστεύει πως θα υπάρξει λύση.

Ερωτηθείς αν ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για λεπτομέρειες που τον έχουν απογοητεύσει περισσότερο, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν είπε ποτέ ότι πάμε για λύση. “Αλλά είμαστε κοντά στον Πρόεδρο για να έχει διαπραγματευτική δύναμη να διεκδικεί τα δίκαια του κυπριακού λαού”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ελπίδες με τα νέα δεδομένα και τη στάση τη Τουρκίας για επανέναρξη του διαλόγου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως δεν τον ενδιαφέρει ο διάλογος, αφού δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση. Επανέλαβε τη στήριξη του προς τον Πρόεδρο, και κατέληξε λέγοντας πως “είναι δουλειά του Προέδρου αν θα κάνει συνομιλίες ή όχι”.

 

offsite.com.cy

Διαβάστε ακόμα