Αρχιεπίσκοπος: “Να αξιοποιούμε τα χαρίσματά μας για το κοινό καλό” (ΦΩΤΟ)
11 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Αρχιεπίσκοπος: “Να αξιοποιούμε τα χαρίσματά μας για το κοινό καλό” (ΦΩΤΟ)

«Να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό» κάλεσε τους νέους του κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση βράβευσης των παιδιών του «Φάρου» της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους στις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά και για την παγκόσμια επιτυχία σε διαγωνισμό ρομποτικής που διεξήχθη στην Αμερική, ενώ παρέδωσαν στην γενική Αστυνομική Διεύθυνση μία μακέτα του Μεγάρου που έφτιαξαν οι ίδιοι. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης και τους υποδέχθηκαν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Διευθυντές Ασφαλείας.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, ενώ στην συνέχεια παιδιά από τον «Φάρο του Κόσμου» παρουσίασαν τις δραστηριότητες και το έργο του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την φιλοξενία και μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη της συνεργασίας λέγοντας πως «οι θεσμοί κλονίζονται και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, αλλά ο χώρος της Εκκλησίας ελπίζει και είναι αισιόδοξος όταν αισθάνεται ότι πορευόμαστε μαζί». Επεσήμανε, επίσης, ότι «υπάρχει φρίκη στην σκέψη ότι κάποια στιγμή μπορεί να είμαστε χωριστά ή να είμαστε αντίθετοι ή να μην δουλεύουμε στο ίδιο «αμπέλι» όλοι μαζί».

Ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος μίλησε για τον «Φάρο του Κόσμου» και για το σημαντικό έργο που επιτελείται και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των παιδιών καλώντας τα να αναπτύξουν τα χαρίσματά τους για το καλό των συνανθρώπων τους και όχι όπως γίνεται σήμερα που αξιοποιούμε τα τάλαντά μας για τον εαυτό μας, «παραδείγματα τέτοια όσα θέλετε και από τη ζωή των κληρικών, των Αρχιερέων, των Πολιτικών, των Κυβερνώντων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος καλώντας τα παιδιά να αυξήσουν τα τάλαντά τους όσο μπορούν περισσότερο και να τα προσφέρουν σε όλους τους ανθρώπους.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment