Αρχιερατική Θ. Λειτουργία του Αγ. Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία του Αγ. Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Χθες Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τιμώντας την μνήμη του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Κορίνθου, τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγ. Άννης, στην Κόρινθο, στον οποίο υπάρχει Καθαγιασμένο Θυσιαστήριο του Αγ. Διονυσίου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Παν/τοι Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Θεόδωρος Κεραμίδας και π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί του, ενώ από νωρίς είχαν προσέλθει ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο  Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του ανέλυσε αρχικώς την Ευαγγελική περικοπή και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Επισκοπικό Αξίωμα και στον εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο επισημαίνοντας ότι όλοι οι Κορίνθιοι θα πρέπει να τιμούν και να πανηγυρίζουν την μνήμη του Μεγάλου αυτού Αγίου, ο οποίος τόσα πολλά προσέφερε στην Τοπική και την Ελλαδική Εκκλησία.

Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του αναφερόμενος και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από μία δεκαετία.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment