Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού (ΦΩΤΟ)

Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ημέρα την οποία πανηγυρικώς τιμά η ιστορική Ι. Μονή του Φενεού, που σεμνύνεται επ’ ονόματί Του.

Το πρωί της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον τελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Παν/το Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και τους Διακόνους του μετέβη στην περιοχή που βρίσκετε το Παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων και η λεγόμενη «Πηγάδα», ένα πολύ βαθύ βάραθρο, το οποίο είχε γίνει τόπος εκτελέσεως εντοπίων και εκ της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου Ελλήνων κατά τις μαύρες ημέρες του εμφυλίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ιδιαίτερα συγκινημένος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των βιαίως αναιρεθέντων αδελφών μας Κληρικών και Λαϊκών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ι. Μονής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ την επομένη τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας, τον οποίο πλαισίωσαν οι Παν/τοι Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζοςκαι π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αρχ/κος Επίτροπος Φενεού π. Αναστάσιος Ξύδης, οι Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, π. Ξενοφών Κατσαούνης, π. Χρήστος Λάλος, π. Κων/νος Λαλιώτης και οι Διάκονοι του.

Από νωρίς το πρωί, κατέκλυσαν την Ι. Μονή πιστοί, οι οποίοι μετέβησαν εκεί με λεωφορεία από περιοχές της Ι. Μητροπόλεώς μας για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο και να λάβουν την ευλογία του Μεγαλομάρτυρος και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στον λόγο του, λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, αναφέρθηκε στον βίο του εορταζόμενου Αγίου αλλά και στην πλήρης Χάριτος προσωπικότητα Του, που τον ανέδειξε πρότυπο Χριστιανού και όχι μόνο, καθώς τιμάται ιδιαιτέρως από τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες και από τους Μουσουλμάνους ακόμη! Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος προς όλους να μιμηθούν τον Άγιο Γεώργιο και να καλλιεργήσουν την ψυχή τους, ώστε να καρποφορήσουν πλουσίως τις δωρεές του Θεού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη το παραδοσιακό κέρασμα για όλους, από τους Πατέρες της Ι. Μονής και Μοναστηριακή τράπεζα.

index index-1 index-2 index-3 index-4 index-5 index-6 index-7 index-8 index-9 index-10 index-11 index-12

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα