Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας (ΦΩΤΟ)
9 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο,στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ρανζύ, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Λαδάς και οι Διάκονοι του.

Στο Κήρυγμα του, λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου τονίζοντας ότι η ζωή του ήταν κυριολεκτικά ένα μαρτύριο γεμάτο πόνο, δυσκολίες, στερήσεις και συκοφαντίες, αλλά πάντα με Χριστό, πάντα με την πεποίθηση ότι ο Θεός επέτρεπε όλα όσα Του συνέβησαν, ώστε να τελειοποιηθεί σε επίπεδο πνευματικότητος και να γίνει καλύτερος Χριστιανός.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του, για τον ερχομό στην Εκκλησία παιδιών – μαθητών με την συνοδεία των Δασκάλων τους,  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά να μεγαλώνουν σωστά και με την πρέπουσα αγωγή, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, έχοντας ως κινητήριο δύναμη την πίστη στον Κύριο και Θεό μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment