Αρχιερατικό 3ετές μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Κανώπου από την Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 29η-10-2016, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και πλαισιουμένου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Καθηγουμένου της ως άνω Ι. Μονής και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας, και των συνοδών του Κληρικών τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών (3) ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κληρικοί και λαϊκοί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου, μας, προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Σπυρίδωνος, του οποίου το λείψανο αναπαύεται στο Κοιμητήριο της εν λόγω Ι. Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην τάξη της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας να τελεί προσευχές και δεήσεις υπέρ των επ’ ελπίδι αναστάσεως κεκοιμημένων αδελφών μας, στην προσωπικότητα του αειμνήστου Αρχιερέως, καθώς και στην προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Εκκλησία γενικότερα.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του Επιμνημόσυνο Τρισάγιο και ακολούθως παρετέθη υπό της Ιεράς Μονής «μακαρία» εις ανάπαυσιν της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου.

index index-1 index-2 index-3 index-4 index-5 index-6 index-7 index-8

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα