Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της ενορίας του Καβαλλαρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, το οποίον και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του σήμερα τιμωμένου Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως, ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο και εκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αρχικώς «Περί της Αγιότητος και περί της σχέσεως του Θεού με τον άνθρωπο», ερμηνεύοντας τις λέξεις Άγιος και Αγιότητα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου,  που θεωρείται και ο προστάτης των Εκκλησιαστικών Σχολών, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι κατόρθωσε να γνωρίσει τον Θεό και να ζήσει το αληθινό θέλημα του Ιησού Χριστού, διότι όπως χαρακτηριστικά ετόνισε ο Σεβασμιώτατος,  ζούσε την ζωντανή εμπειρία της Πίστεως, κάτι που δυστυχώς λείπει στην εποχή μας σήμερα .

Καταλήγοντας την εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Το ζητούμενο και ο σκοπός του  κάθε ανθρώπου είναι η Σωτηρία. Από την στιγμή που θα πιστέψουμε αληθινά στον Θεό, τότε θα καταφέρουμε να ζήσουμε και την λαμπρότητα του Ακτίστου Φωτός».

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προέβει στην χειροθεσία ενός νέου Αναγνώστου, ο οποίος και θα διακονεί το Ιερό Βήμα καθώς και το Αναλόγιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Καβαλλαρίου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η πανηγυρίζουσα ενορία της κωμοπόλεως του Καβαλλαρίου, θα κορυφωθούν αύριο 09 Νοεμβρίου 2016, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα