Χειροθεσία κληρικού και ρασοφορία μοναχής στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορίας της Αγίας Παρασκευής στην Καστανιώτισσα της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη, του Πρεσβ. Γεωργίου Κυριακάκη, εφημερίου της Ενορίας και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λoγo και προέβαλε στους πολλούς πιστούς χριστιανούς της Ενορίας, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνήλθαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη, αναφερθείς τόσο στο νόημα του Αποστολικού, όσο και του Ευαγγελικού αναγνώσματος.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του προς τους ενορίτες για την παρουσία του πλησίον τους, ενώ εις έκφρασιν συγχαρητηρίων για το ποιμαντικό έργο του Ιερέως της Ενορίας π. Γεωργίου Κυριακάκη, του απένειμε το οφφίκιον του Σακελλαρίου.

Με έκδηλη την συγκίνηση και την χαρά, ολόκληρο το ενοριακό σώμα της Καστανιώτισσας ανεφώνησε το ΑΞΙΟΣ στον Ιερέα του και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρσέφρε πρωινό κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του Κληρικούς, αλλά και στην παρισταμένη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού, κατά την διάρκεια του οποίου υπήρξε η δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας όλων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα ιδιαίτερου σεβασμού από την γυναικεία Αδελφότητα της Ι. Μονής, υπό την Γερόντισσα Χρυσοστόμη, τους Ιερείς της περιφερείας, τον πνευματικό της Ι. Μονής ιερομ. Αντίπα Αγιορείτη, μοναχές από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και μεγάλο πλήθος των πιστών της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ευβοίας.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του τελεσθέντος Εσπερινού, προ της Απολύσεως του οποίου, κατόπιν προτάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής τέλεσε, κατά την τάξη της Εκκλησίας, την ρασοφορία της έως τούδε δοκίμου Ελισσάβετ, δίδοντάς της το μοναχικό όνομα ΕΥΦΗΜΙΑ, ευχόμενος να έχει “Καλό Παράδεισο”.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τη νέα μοναχή Ευφημία, της υπέδειξε ότι η καλογερική ζωή είναι οδός απροϋπόθετης κατά Χριστόν υπακοής, ταπεινώσεως και διαρκούς προσευχής μέσα στον χώρο της Μάνδρας, δηλαδή της Ιεράς Μονής.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους ευλαβεστάτους Ιερείς της Επαρχίας Ιστιαίας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του, για την ανελιππή λειτουργική εξυπηρέτηση της Ιεράς Μονής, ενώ απευθυνόμενος προς τους πιστούς, εξέθεσε το πολυσχιδές πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μονών, υπενθυμίζοντας ότι η αντίδοση της κοινωνίας προς τα Μοναστήρια δεν είναι η άκριτη επισκεψιμότητα, αλλά η ενίσχυσή τους σε έμψυχο δυναμικό.

imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-001 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-002 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-003 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-004 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-005 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-006 imx_leitourgia-stin-kastaniotissa-30-10-2016-007imx_rasoforia-monaxis-efimias-i-moni-ilion-30-10-2016-001 imx_rasoforia-monaxis-efimias-i-moni-ilion-30-10-2016-003 imx_rasoforia-monaxis-efimias-i-moni-ilion-30-10-2016-002

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα