Χειροτονία Επισκόπου της Ρωσικής Διασποράς στο San Francisco (ΦΩΤΟ)

Tου Θωμά Αναστασιάδη

   Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια,  που είναι αφιερωμένος στην Παναγία του Καζάν  “Η Χαρά Πάντων των Θλιβομένων ” , τελέστηκε την Κυριακή 6-11-16 η εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου αρχιμανδρίτη Ειρηναίου  (Steenberg), με τον τίτλο: Επίσκοπος Σακραμέντο.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο επιχώριος ποιμενάρχης, Σεβ/τος Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος του Σαν Φρανσίσκο και της Δυτικής Αμερικής.  Προηγήθηκε ολονύχτια αγρυπνία το βράδυ του Σαββάτου, όπου  πραγματοποιήθηκε η ιεροτελεστία του Μεγάλου Μηνύματος του Θεοφιλεστάτου κ.Ειρηναίου.
Στο συλλείτουργο, πέραν του κ.Κύριλλου, έλαβαν μέρος και συνιερούργησαν, ο σεβ/τος Αρχιεπίσκοπος Σικάγου και μέσης Αμερικής κ.Πέτρος, ο Θεοφ/τος Επίσκοπος του Σιάτλ κ.Θεοδόσιος, ο και Βικάριος της εκκλησιαστικής επαρχίας στην Καλιφόρνια, ο Θεοφ/τος Επίσκοπος κ.Νικόλαος του Μανχάταν, Αναπληρωτής Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων, και ο Θεοφ/τος Επίσκοπος  Ναρο-Φομίνσκ κ.Ιωάννης, Βικάριος της επαρχίας Μόσχας και Διευθύνων τις Πατριαρχικές ενορίες στην Αμερική. Έλαβαν μέρος επίσης κληρικοί της δυτικής Αμερικής και λοιποί επισκέπτες ρασοφόροι. Παραβρέθηκε πλήθος ευλαβών ορθοδόξων πιστών και έψαλε πολυμελής χορωδία με μαέστρο τον κ.Βλαδίμηρο  Krassovsky.
Πριν την απόλυση, ο μόλις χειροτονηθής θεοφ/τος κ.Ειρηναίος, τέλεσε την πρώτη του χειροτονία. Χειροτόνησε ένα διάκο.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο βοηθός επίσκοπος του Πατριάρχη Μόσχας κ.Ιωάννης, έκανε αγιασμό και μικρή λιτανεία με τον Σταυρό, πέριξ του καθεδρικού ναού.   Μετά την απόλυση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος προσφώνησε τον  επίσκοπο Σακραμέντο με λόγια ποιμαντορικά και καθοδηγητικά και του ευχήθηκε επιτυχία στη νέα του πορεία.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο νέος ιεράρχης στη συνέχεια ευλόγησε τους πιστούς.
Ακολούθησε εορταστική δεξίωση που οργανώθηκε από την ενορία, όπου ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον κ.Ειρηναίο.Η αρχιεπισκοπή του Σαν Φρανσίσκο είναι εκκλησιαστική επαρχία της Μητρόπολης Ανατολικής Αμερικής και Ν.Υόρκης, με δική της Σύνοδο υπό τον Πρωθιεράρχη της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας κ.Ιλαρίωνα, η οποία Μητρόπολη  είναι ημιαυτόνομη δικαιοδοσία  του Πατριαρχείου Μόσχας.
Ο κ.Κύριλλος είναι Γραμματέας της Ι.Συνόδου των Επισκόπων και Δεύτερος Αντιπρόεδρος αυτής.

%ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-1 %ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-2 %ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-3 %ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-4 %ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-5 %ce%bc%ce%b5%ce%b3-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-6 %ce%b1-1 %ce%b1-2 %ce%b1-3 %ce%b1-4 %ce%b1-5 %ce%b1-6 %ce%b1-7 %ce%b1-8 %ce%b1-9 %ce%b1-10 %ce%b1-12 %ce%b1-13 %ce%b1-14 %ce%b1-15 %ce%b1-16 %ce%b1-17 %ce%b1-18 %ce%b1-19 %ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%af%ce%b1-1 %ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%af%ce%b1-2
Διαβάστε ακόμα