Δ. Τσελεγγίδης : “Τις Δογματικές αλήθειες και αξίες δεν τις διαπραγματεύεσαι” (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Δ. Τσελεγγίδης : “Τις Δογματικές αλήθειες και αξίες δεν τις διαπραγματεύεσαι” (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  που κατέκλεισε το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου  Καλαμπάκας , πια  ΜΕΤΕΩΡΩΝ ,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» με ομιλητή τον γνωστό καθηγητή Δογματικής Θεολογίας του Α.Π.Θ  Δημήτριο Τσελεγγίδη , με θέμα «ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ , ΜΙΑ ΑΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»

Ανοίγοντας την εκδήλωση και εξηγώντας  τις δράσεις  του  Συλ­λό­γου ο Γενικός Γραμματέας του Δημήτριος Λάσκος  τόνισε ότι  από την σύστασή του έχει θέσει ως μία από τις κύριες προτεραιότητες το έμπρακτο ενδιαφέρον  για τα ζητήματα που αφορούν την ελληνορθόδοξη παράδοση . Στο πλαίσιο αυτού του ενδιαφέροντος και της συνολικής δραστηριοποίησής του, επιχειρεί να παρέμβει στην έντονη συζήτηση που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, τόσο σχετικά με τον ρόλο και την θέση της ορθοδοξίας στην σύγχρονη ελληνική πολιτεία και κοινωνία μας, όσο και για την ανάγκη διασφάλισης της αλήθειας και της ακρίβειας του ορθόδοξου δόγματος σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων και απειλών.

Παρουσιάζοντας τον ομιλητή ο κ. Δημήτριος Λάσκος αναφέρθηκε στο  επιστημονικό έργο και στην προσφορά του χαρακτηρίζοντάς τον ως μια φωνή επιστημονικής εγκυρότητας και Ακαδημαϊκής θεολογίας   αλλά και έναν ακάματο υπερασπιστή της Δογματικής αλήθειας γύρω από  τα θεολογικά ζητήματα .

Στην τρίωρη περίπου παρέμβαση  , όπου περιλαμβάνονταν η εισήγηση αλλά και οι απαντήσεις  στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από το ακροατήριο  στην συζήτηση που ακολούθησε , ο κ. Τσελεγγίδης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι τις δογματικές αλήθειες και αξίες δεν τις διαπραγματευόμαστε  , τις πραγματευόμαστε !!! Μιλώντας για την  Αγία και  Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης τόνισε ότι υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι η σύγκλιση  Οικουμενικής Συνόδου πρέπει να περιλαμβάνει και τις άλλες λεγόμενες «εκκλησίες» , που βρίσκονται στην αίρεση , όπως κυρίως είναι ο Ρωμαιοκαθολικισμός και ο Προτεσταντισμός . Αυτό δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία των Οικουμενικών Συνόδων . Ποτέ δεν έλαβαν μέρος στις Οικουμενικές Συνόδους όσοι απέκλιναν από την πίστη της Εκκλησίας , όσοι δηλαδή ήταν αιρετικοί . Αίσθηση έκανε η αναφορά του στην διοικούσα εκκλησία λέγοντας ότι στην πράξη η Ορθόδοξη Εκκλησία  φαίνεται να εκτρέπεται  από τον τρόπο  της Αγιοπνευματικής  ζωής και να μιμείται τον Ρωμαιοκαθολικισμό … Λησμονείται δηλαδή  ότι κεφαλή και φερέγγυα Αλήθεια  είναι η ίδια η Υποστακτική Αλήθεια , δηλαδή ο ίδιος ο Χριστός , κάτι που φανερώνει έλλειμμα όχι απλά  Θεολογικού χαρακτήρα αλλά  , αλλά της ίδιας της ζωής της Εκκλησίας …

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόρης Γ. Καλύβας ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσελεγγίδη για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση αλλά και στις αλήθειες που κομίζει ο λόγος του σε ότι αφορά την υπεράσπιση των δογματικών αξιών και κανόνων  της Ορθοδόξου πίστεως  που αποτελούν προϋπόθεση για να είμαστε οι αυθεντικοί επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι . Τέλος  ευχαρίστησε  τον Δήμο και τον Δήμαρχο κ. Σινάνη για την καλή , όπως είπε , συνεργασία και βοήθεια που προσφέρουν στον σύλλογο ,  την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη  , τους εκπροσώπους των  Μ.Μ.Ε για την προβολή  των δράσεων του Συλλόγου , τους εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας που παραβρέθηκαν ,  τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και όλους όσους βοήθησαν στην τεχνική υποστήριξη  της εκδήλωσης . Τέλος ευχαρίστησε  το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» και «STAGON NEWS» δια  των οποίων η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας με ήχο και εικόνα και αναμεταδόθηκε από πολλά εκκλησιαστικά σαϊτ.

stagonnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment