Εκδήλωση για την επέτειο της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού) συνδιοργάνωσαν τη μουσική εορταστική εκδήλωση “ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ” με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου, στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Αγίου Αναστασίου Πολιούχου Ναυπλίου και επιλεγμένα εκκλησιαστικά μέλη από τις ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, που ερμηνεύσε η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Μιχαήλ Μακρή.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε άσματα δημώδη, παραδοσιακά, έντεχνα για τ’ Ανάπλι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία καθώς και άλλα ανθολογημένα τραγούδια με το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη και πολύς κόσμος που γέμισε την αίθουσα.

rout1 rout1a rout1aaaa rout1aaaaa rout1aaaaaa rout1aaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rout1aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα