Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
22 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκαν κι εφέτος τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας.

Το εσπέρας της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς τέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και Ι. Αγρυπνία στο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Στον λόγο του λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στα Εισόδια της Θεοτόκου τονίζοντας ότι πρέπει να ζούμε και να ενεργούμε σαν τους γονείς της Παναγίας μας, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τα παιδιά μας στην ζωή και στην λατρεία της Εκκλησίας μας διότι ο άνθρωπός που ζει συν Θεό είναι ανενδεής και γεμάτος από την Χάρη Του εν αντιθέσει με τον άνθρωπο που ζει μακριά Του ο οποίος δεν προσελκύει την Χάρη και το Έλεος Του, παρά μόνο με την ειλικρινή του μετάνοια. Εδώ που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα και με την ηθική και την πνευματική κατάπτωση να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου, ο Χριστιανικός τρόπος ζωής είναι η μόνη άμυνα και ασπίδα, «το φάρμακο» ουσιαστικά με την οποία μπορεί να εφοδιάσει ο γονιός το παιδί του, που υπεραγαπά.

 

Την επομένη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου παρουσία των Στρατιωτικών και των Πολιτειακών Αρχών καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας με την συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως της Κορίνθου τέλεσε Ι. Δοξολογία επί τη ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία επιμνημόσυνο Τρισάγιο υπέρ πάντων των εν πολέμω πεσόντων στον χώρο του Μαυσωλείου των Ηρώων, στον περίβολο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Αποστόλου Παύλου.

 

I. M. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment