Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι. Μονής Δαδίου (ΦΩΤΟ)
22 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι. Μονής Δαδίου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως εψάλη,  την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το μεσημέρι, η Εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαυριώτισσας Δαδίου (Αμφίκλειας), Μοναχής Νεκταρίας.

Της Εξοδίου ακολουθίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και από άλλες Μητροπόλεις, ενώ παρέστησαν αντιπροσωπείες μοναζουσών  από τις μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς επίσης και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορμπόβου Τρικάλων Γερόντισσα Θεοφυλάκτη με μοναχές, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης & Αγίων Αναργύρων Βοιωτίας Γερόντισσα Μαριάμ,  η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Κορωνείας Θηβών Γερόντισσα Αγάθη με μοναχές, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος και  πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας.

Τον επικήδειο  λόγο εξεφώνησε  ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιασμένη προσωπικότητα της μακαριστής Γερόντισσας Νεκταρίας λέγοντας: « Σήμερα που η Υπεραγία  Θεοτόκος εισέρχεται εις τα Άγια των Αγίων, η Γερόντισσα Νεκταρία εισέρχεται  εις την Βασιλεία του Θεού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός αυτό,  διότι η μοναχή Νεκταρία αγάπησε πολύ την Παναγία και την υπηρέτησε με ταπείνωση πάρα πολλά χρόνια. Ζούσε με απλότητα, με αγάπη προς όλους  και διέθετε πηγαία υψοποιό ταπείνωση.  Ακολουθούσε πιστά την μοναχική παράδοση της Εκκλησίας μας , όπως της παρέλαβε. Εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή για 46 και πλέον χρόνια και υπηρέτησε με αφοσίωση τις προηγούμενες Γερόντισσες Παρθενία και Γαλήνη και κατά το διάστημα του γήρατος και της ασθενείας του, τον Πνευματικό και Γέροντα της Μονής π. Αμβρόσιο Λάζαρη, ο οποίος της είχε προειπεί ότι μία ημέρα θα γίνει Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Δαδίου.

Η ταπεινή της ζωή είναι παράδειγμα για όλους και ιδιαιτέρως για τις μοναχές.  Σήμερα φεύγει μια αγιασμένη ψυχή και ευχηθείτε αδελφοί μου να δέεται στον Κύριο για όλους».

Ακολούθησε εν πομπή η ταφή της Γερόντισσας εις το κοιμητήριον της Ιεράς Μονής.

Μετά το πέρας και της ταφής προσεφέρθη τράπεζα σε όλους.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment