Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου ε.έ, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως δια το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής, η οποία και αποτελεί της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής, 21η Νοεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, εις τον περικαλέστατον  Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της ενορίας του Περιβολακίου.

Κατά την διάρκεια των επισήμων εορτασμών, παρέστησαν οι Βουλευτές των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης και της Ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης,  εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ταγματάρχης Πεζικού κ. Μπάρμπας Ν., ο οποίος και αναφέρθηκε στους ένδοξους αγώνες του Ελληνικού Στρατού καθ’ όλη την πορεία της ιστορίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  αφού συνεχάρη τον ομιλητή για τον λόγο που εκφώνησε, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην σημερινή Θεομητορική Εορτή, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της συνδέσεως της, με την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας,  τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας, καθώς επίσης κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα