Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που ακολούθησε της ενθρονίσεως του νέου Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας επί τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Επισκοπείο.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ο οποίος εξήρε το ήθος και το πνευματικού ανάστημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ.Άρτης κ. Ιγνατίου, ο οποίος με την ήρεμη και πάντα αληθινή και αυθεντική παρουσία του στάθηκε πραγματικός πατέρας και αληθινός ποιμένας τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης όσο και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαρίστησε τον νέο  Μητροπολίτη Άρτης για την πρόσκληση να συμμετάσχει των λαμπρών εκδηλώσεων της Ενθρονίσεώς του, καθώς και να χοροστατήσει του πανηγυρικού Εσπερινού. Του ευχήθηκε εγκαρδίως να έχει πολυετή και καρποφόρα Αρχιερατική ποιμαντορία, υπό τη σκέπη και βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων της Εκκλησίας. Απευθυνόμενος προς τον λαό της Άρτας, τόνισε ότι πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι και ευλογημένοι διότι βρίσκονται υπό την ποιμαντική καθοδήγηση και φροντίδα δύο εκλεκτών και σεβάσμιων Μητροπολιτών, πράγμα σπάνιο για τα Εκκλησιαστικά δεδομένα.
Την κυριώνιμο ημέρα, των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ.Άρτης κ. Ιγνάτιος,  ο οποίος την ημέρα αυτή φέρει την επέτειο της Χειροτονίας του ως Μητροπολίτου Άρτης (21/11/1988). Ο πρ. Άρτης, ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη να έχει μια καλή και καρποφόρα σε πνευματικούς καρπούς Αρχιερατεία, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του μακαριστών Μητροπολιτών Σεραφείμ (Τίκα) και Ιγνατίου (Τσίγκρη) και όλων των ευλογημένων μορφών που πέρασαν και διακόνησαν με θυσιαστικό πνεύμα την Μητρόπολη, υπό δύσκολα χρόνια και συνθήκες, όπως ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης  Χρυσόστομος  και ο Πνευματικός του πατήρ μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος. Τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει δίπλα του, στηρίζοντας, ενδυναμώνοντας και βοηθώντας το πνευματικό του έργο.

dscn6750 dscn6753 dscn6780 dscn6838 dscn6834 dscn6842 dscn6853 dscn6855 dscn6863 dscn6874 dscn6889 dscn6900 dscn6920 dscn6928 dscn6932 dscn6936 dscn6944 dscn6948

 

I. M. Άρτης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin