Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Borås της Σουηδίας (ΦΩΤΟ)

Στις πόλεις Borås και Göteborg της Σουηδίας βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου 2016. Η ποιμαντορική περιοδεία του ξεκίνησε από την πόλη τουGöteborg και την Ενορία της Αγίας Τριάδος, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρισθεί με τα παιδιά και τους νέους γονείς της Ενορίας, στην εκδήλωση  της Δημιουργικής Ομάδας Νέων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του νεοδιορισθέντος Εφημερίου Αιδ. Πρεσβυτέρου κ. Πέτρου Μώραλη.

Το ίδιο βράδυ ο Ποιμενάρχης παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα του Borås, προσκληθείς από την Πρόεδρο κ. Μαρία Τσαπαρλή, η οποία εξέφρασε την χαρά όλων για τις τακτικές επισκέψεις του Μητροπολίτου στην πόλη τους και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Την επομένη, ο Επίσκοπος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Borås, επ᾽ ευκαιρία της πανηγύρεως της ομωνύμου ενορίας. Τους ύμνους έψαλαν οι κ.κ. Ιωσήφ Κίρλαππος, Γεώργιος Παπαστεφάνου και Γεώργιος Καλπαξίδης.

Στο τέλος της λατρευτικής συνάξεως, ετελέσθη το Ι. Μυστήριο του Χρίσματος σε δύο Σουηδέζες, την κατήχηση των οποίων είχαν αναλάβει ο Εφημέριος της ως άνω Ενορίας Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Νικολαΐδης και ο Εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Jönköping Αιδ. Πρεσβύτερος Δρ. Νικόλαος Ρήγας.

Ακολούθησε γεύμα στην Ελληνική Κοινότητα της περιοχής, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης και οι ανωτέρω κληρικοί, καθώς και ο Εφημέριος της Ενορίας της Αγίας Τριάδος Göteborg Αιδ. Πρεσβύτερος κ. Πέτρος Μώραλης. Κατά την διάρκεια του γεύματος παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, από τους μουσικούς κ.κ. Ιωσήφ Κίρλαππο, Βάϊο Δούκα, Αθανάσιο Φαντέλα και Peter Phulin.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε πρωτίστως τον π. Ιωάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας κ.κ. Δρ. Αλέξανδρο Νικολάου, Δρ. Χάϊδω Χαμαλίδου, Μαρία Δούκα και Αθανάσιο Μάλαμο, τους ταλαντούχους μουσικούς, τους διοργανωτές της εκδήλωσης της προηγουμένης βραδιάς και του γεύματος, οι οποίοι ήταν τα συμβούλια της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, του Ελληνικού Σχολείου και της Ελληνικής Κοινότητος της περιοχής και αρκετοί άλλοι εθελοντές. Επαίνεσε την άψογη συνεργασία των ως άνω φορέων, αποκαλώντας τους πρότυπα προς μίμησιν για ολόκληρη την Ομογένεια της Σκανδιναυΐας.

Πριν αναχωρήσει για την έδρα της Ι. Μητροπόλεως στη Στοκχόλμη, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο και συνομίλησε με τους μαθητές, τους γονείς και την δραστήρια δασκάλα τους κ. Αντελίνα Γκιόκα Σέμα.

 

7-1 6-1 3-1 2-1 4-1 5-1 8 1-1

Ι. Μ. Σουηδίας

Διαβάστε ακόμα