Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με ιεροπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάστηκε στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, η μεγάλη και ευφρόσυνη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις τα «Άγια των Αγίων», τα οποία αποτελούν το προοίμιον της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός, στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, το οποίο ανηγέρθηκε υπό των οπλιτών της ΣΕΤΤΗΛ και εγκαινιάσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1982, υπό του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, επί διοικήσεως του Συνταγματάρχου ΤΑ κ. Συμεών Βλατάκη.
Τον Σεβασμιώτατο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Ταγματάρχης Πεζικού π. Ιάκωβος Κοτσογιάννης, καθώς επίσης οι Αιδεσιμότατοι π. Bασίλειος Λαγκαδινός, π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Αυγερινός Τσουκαλάς και π. Νεκτάριος Συμεωνίδης, ενώ έψαλλαν κατανυκτικά καλλίφωνοι Ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπαδημητρίου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Προέδρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο με Θεολογική σαφήνεια, αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή, ως σχέδιο της Θείας Οικονομίας, συνδέοντας δε παράλληλα αυτή με την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ευχήθηκε τα δέοντα στους παριστάμενους Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος (ΚΨΜ), όπου εκτός από τον Ιερό Κλήρο παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, ο πολιτευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.) Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, καθώς επίσης απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω παρεκκλήσιο υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου και Ταγματάρχη Πεζικού π. Ιακώβου Κοτσογιάννη.
img_2295 img_2297 img_2304 img_2306 img_2308 img_2314 img_2320
Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα