Η εορτή του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
14 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Ιερού Χρυσοστόμου Ευκαρπίας.
Νωρίτερα έλαβε χώρα στην είσοδο του Ιερού Ναού, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας από τη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου ενώ προηγήθηκε η χειροθεσία από τον Σεβασμιώτατο δύο ιεροπαίδων που διακονούν στη συγκεκριμένη ενορία της Ευκαρπίας, μαθητών Λυκείου, σε αναγνώστες.

Ανήμερα της εορτής  του Ιερού Χρυσοστόμου, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016,  ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΝεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ευκαρπία .

Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφώντας το πορτραίτο του Καλού Σαμαρείτη, κατά την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας – επέμενε στην  αρετή της εκστατικής αγάπης. Ο Θεός «έξω εαυτού γίνεται»  από τη αγάπη Του για τον άνθρωπο, ομοιότροπα και ο άνθρωπος «εξερχόμενος του εαυτού του» συναντά τον πλησίον. Μόνον ο  άνθρωπος που είναι ανοικτός στο Θεό μπορεί να υποδεχθεί τον πλησίον στη ζωή του και  να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του τον αδελφό .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο  στη μνήμη των τριών μακαριστών Αρχιερέων, κυρών Διονυσίου, Προκοπίου και Αλεξάνδρου η συμβολή των οποίων υπήρξε πολύτιμη στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment