Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
19 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία κλήρου αρχών και λαού πραγματοποιήθηκε  στην Ιεράπετρα η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο κύρος, στην προσωπικότητα του νέου Ιεράρχη και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη, και καλή επιτυχία στο Πνευματικό-Ποιμαντορικό του έργο. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο ότι θα έχει την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, συνεργασία που είχε αναπτύξει και με τον προκάτοχο του μακαριστό Ευγένιο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία της Ιεράς Συνόδου, κλήρου, βουλευτών, τοπικών αρχών, φορέων της Ιεράπετρας, Σητεία και λαού απευθυνόμενος στον νέο Ιεράρχη ανέφερε:

«Σήμερα, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλε, λαός και κλήρος, σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά,

ικανοποίηση και ελπίδα στην τελετή της ενθρονίσεώς σας, ως νέο ποιμενάρχη στην Ανατολικότερη και Νοτιότερη περιοχή της Κρήτης.

Όλα αυτά τα συναισθήματα πηγάζουν από την προσδοκία αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο πρόσωπό σας, βρίσκουμε έναν άξιο, ηθικότατο, ικανό και πεπειραμένο πνευματικό πατέρα. Σήμερα ο ναός της Αγίας Φωτεινής πανηγυρίζει το μεγάλο γεγονός. Η κοινωνία της Ιεράπετρας φιλόξενα ανοίγει την αγκαλιά της, υποδεχόμενη το νέο Ιεράρχη, που από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαίνη, ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο στίβο της πνευματικής άσκησης, δίπλα στον μακαριστό Ευγένιο, και που από σήμερα θα προσφέρει άριστες πνευματικές υπηρεσίες στο ποίμνιο του, επιτελώντας έργο ιερό και θεάρεστο. Ένα έργο που για δεκαεφτά χρόνια προσέφερε με συνέπεια, ως πρωτοσύγκελος στην ίδια Μητρόπολη. Ως βαθύς γνώστης της Ορθόδοξης πίστης, είμαστε βέβαιοι ότι σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία το έργο που θα προσφέρει ο νέος ποιμενάρχης θα είναι μεγάλο, αξιόλογο και ανάλογο του Προκατόχου του.

Σεβασμιότατε,

Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης, σας ευχόμαστε κάθε καλό

και σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία που είχαμε αναπτύξει με τον Προκάτοχό σας, υλοποιώντας από κοινού έργα και πρωτοβουλίες προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Άξιος».

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Εμμ. Ζερβού κατά την διέλευση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Κυρίλλου από το Καλό Χωριό και προ ενθρονίσεως αυτού.


Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλε,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση,  σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο Καλό Χωριό, ένα δυναμικό χωρίο του Δήμου Αγ. Νικολάου, στην “είσοδο” της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, απευθύνοντας σας τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια  για την επάξια εκλογή σας στον επισκοπικό θρόνο – γεγονός που σηματοδοτεί αν μη τί άλλο μια νέα εποχή συνεργασίας, ενότητας, κοινωνικής προσφοράς και προκοπής για τον τόπο μας, αφού ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχει την ευτυχία να ευλογείται από δύο μητροπόλεις, την δική σας και την μητρόπολη Πέτρας και Χερονήσου.

Η ενθρόνιση σας, μας γεμίζει  αισιοδοξία  δημιουργώντας μας παράλληλα την βεβαιότητα ότι ώς πνευματικός πατέρας, ώς  άνθρωπος σεμνός και ταπεινός – με πνευματική ενάργεια- θα περιβάλλεται με στοργή και αγάπη το ποίμνιο σας, όντας αρωγός στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα και τους πολίτες της.

Το έργο που αναλαμβάνετε ασφαλώς απαιτεί δυναμισμό, ανθρωπιά και ενότητα. Ωστόσο η πνευματική σας καλλιέργεια, η επιστημονική σας κατάρτιση, το ήθος και η πολύχρονη προσφορά σας -τα προηγούμενα χρόνια στις θέσεις όπου κληθήκατε να υπηρετήσετε- αποτελούν τα ασφαλέστερα εχέγγυα για την επιτυχή θητεία σας στον επισκοπικό θρόνο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πορευτείτε με τόλμη και σοφία στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων που αναλαμβάνετε και θα φανείτε άξιος των προσδοκιών και των ελπίδων των πιστών της περιοχής μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και μακροημέρευση για να να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στο θεάρεστο και δημιουργικό έργο σας.-

Ας είναι κάθε λεπτό της ζωής σας και μια δημιουργία!

Άλλωστε, το αξίζουν οι ευγενέστατοι και φιλόχριστοι άνθρωποι της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελούν και οι Καλοχωριανοί .

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι δημοτ. Αρχές της Μητροπόλεως σας, άρα και του Αγίου Νικολάου, την οποία εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, θα είναι στο πλευρό σας, αρωγοί του θεάρεστου έργου που καλείστε να πραγματώσετε για την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας .

Καλώς ορίσατε .

ΑΞΙΟΣ!

fonien.gr/hxonews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment