Λαμπρός ο εορτασμός της  Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)
23 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Λαμπρός ο εορτασμός της  Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

Του Ηλία Προύφα

 

Τους προστάτες του Παμμέγιστους Ταξιάρχες Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ γιόρτασε χθες μεγαλοπρεπώς, η Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα μεσημέρι, παρουσία του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτή της ΝΔ Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Την παραμονή της εορτής προεξάρχοντος του Ουκρανού Επισκόπου Ομπούχοβο κ.κ. Ιωνά, πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Δοχειαρίου και Λογγοβάρδας Πάρου κ.κ. Γρηγόριος και Χρυσόστομος καθώς και πλειάδα ιερέων και μοναχών ως αντιπρόσωποι από μονές και σκήτες τόσο του Αγίου Όρους καθώς και από την υπόλοιπη επικράτεια και το εξωτερικό.

Χθες Δευτέρα κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείται στο Άγιον Όρος, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, λιτάνευση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη μονή καθώς και των Θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και του Ταξιάρχη, ο αγιασμός στο πηγάδι των Αρχαγγέλων ενώ στο τέλος ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή τράπεζα η οποία έκλεισε με ψυχωφέλιμους λόγους του Σεβάσμιου Καθηγουμένου της Μονής Γέροντα Γρηγορίου.

 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment