Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ – BINTEO)
13 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ – BINTEO)

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Κοζάνης Παύλου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και των Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Άγίου και  στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. “Ο Μακαριώτατος είναι μια ήσυχη φωνή, που, αν χρειαστεί, γίνεται δυνατή για το συμφέρον της Εκκλησίας και του λαού” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε δώδεκα νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ. Μεσσηνίας.

Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Στην εορτή παραβρέθηκαν η βουλευτής Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος και Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γεν. Περιφ. Αστυνομ. Δ/ντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Αδαμ. Μητρόπουλος, ο Αστυνομ. Δ/ντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, ο υποδιοικητής της ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου Συνταγματάρχης Δ. Αρβανίτης, εκπρόσωποι του 9ου Σ.Π., του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων.

 


Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment