Μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα του Σαββάτου, 05 Νοεμβρίου ε.έ., έλαβε χώρα εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, η εις Μοναχόν κουρά, του νέου αδελφού της Μονής, ο οποίος και έλαβε το όνομα Νικόλαος.

Των Ακολουθιών  του Εσπερινού και της Μοναχικής Κουράς, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Πουτούκη και τους Πατέρες Αυτής.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απεύθυνε πνευματικούς λόγους και καρδιακές νουθεσίες στον νεοκαρέντα Μοναχό Νικόλαο, ο οποίος τυγχάνει και Πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων σπουδαιότητα της αποφάσεως που έλαβε ώστε να αφιερώσει εξ΄ ολοκλήρου την ζωή του στον Κύριο, προτρέποντάς τον να  ζει συνεχώς μέσα στην χαρά της Θείας Επαγγελίας, χωρίς ποτέ να αφήνει τον εαυτό του να προσκολλάτε σε θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και την προσκαιρότητα του βίου.

«Θα πρέπει να φροντίζει να αγωνίζεται συνεχώς και στην καρδία του να πρυτανεύει το φρόνημα Ιησού Χριστού, όπως αυτό υπογραμμίζεται από τον Απόστολο Παύλο, «Τοῦτο γὰρ φρονείσθω ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ, ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, ἀλλ’ ἑαυτὸν ἐκένωσε μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ», επεσήμανε σε άλλο σημείο των λόγων του ο Σεβασμιωτάτος για να καταλήξει λέγοντας ότι «Είναι μεγάλη υπόθεση η υπακοή στο Θείο Θέλημα, στην αγάπη και στο ταπεινό φρόνημα που βγαίνει μέσα από την αγαπητική προσέγγιση του άλλου. Ο άνθρωπος που δέχεται τον Θεό στην ζωή του, είναι ο αληθινά πετυχημένος, μόνο κοντά στον Θεό, η ζωή του ανθρώπου είναι γεμάτη από χαρά και ειρήνη.

dsc_3134 dsc_3139 dsc_3173 dsc_3187 dsc_3200 dsc_3202

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα