Νέος Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης Εκκλησίας ο Παναγιώτης Νεοχωρίτης (ΦΩΤΟ)

Ο ΟΦΕΛΠ από ιδρύσεώς του πάντοτε και ένεκα του Διδασκάλου Πέτρου στήριζε και διέδιδε το Πατριαρχικόν είδος και ύφος εν τω ψάλλειν και ειδικά με ερμηνείες από τους Πατριαρχικούς Ψάλτες.Τόσον από παλαιές ηχογραφήσεις, όσον και νεώτερες. Πολλές φορές αναρτήσαμε μέλη τού Διδασκάλου σε ερμηνείες τών αειμνήστων Ι.Ναυπλιώτη, Κ.Πρίγγου και Θρ.Στανίτσα. Επίσης και του μέχρι πρότινος Πρωτοψάλτου Λ.Αστέρη. Επίσης από όταν ανέλαβε Τοποτηρητής τής Πρωτοψαλτίας ο Πρωτοψάλτης κ.Παν.Νεοχωρίτης,πολλάκις αναρτήσαμε ερμηνείες του σε μέλη του Πέτρου. Επίσης έχουμε καθιερώσει να αναρτούμε όταν έχουμε ηχητικά από ακολουθίες που ψάλλουν οι Πατριαρχικοί Ψάλτες.
Ολα αυτά επειδή πιστεύουμε ότι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος ψάλλειν είναι ο Πατριαρχικός. Και ασφαλώς είναι γνωστόν σε όλους ότι τις μελοποιήσεις τού Διδασκάλου Πέτρου κατά βάσιν και κατά συντριπτικό ποσοστό ψάλλουν αιώνες τώρα οι Πατριαρχικοί Ψάλτες.

Απόψε λοιπόν κατά τον εσπερινόν της εορτής τού Αποστόλου Ανδρέα, πού ταυτόχρονα είναι και η θρονική εορτή τού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Παναγιώτατος Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,χειροθέτησε σε Αρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης Εκκλησίας,τον μέχρι τούδε Τοποτηρητή της Πρωτοψαλτίας κ.Παναγιώτη Νεοχωρίτη.

Παραθέτουμε σε φωτό την εξαιρετικά χρήσιμη προσφώνηση του Παναγιωτάτου Πατριάρχου πού έγινε κατά την αποψινή χειροθεσία.
Αναφωνούμε ΑΞΙΟΣ και τού ευχόμαστε ως ΟΦΕΛΠ να είναι καλορίζικος και ευλογημένος. Και ευχόμαστε επίσης να συνεχίσει αυτό που επί Τοποτηρητείας του πολλάκις εφήρμοσε. Δηλαδή την επαναφορά στα Πατριαρχικά Αναλόγια πολλών παλαιών γνησίων μελοποιήσεων τόσον του Διδασκάλου Πέτρου όσον και άλλων περικλέων μελοποιών του ΠΠΝ.
Καλή συνέχεια.

f2 f3 f4

lampadariospetros.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα