Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης μετέβη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης του «Όχι» και του αγώνα του λαού μας το 1940-1941, που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Ευρύτερης Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε δοξολογία στην πλήρη πιστών εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και συμβολική παρέλαση προς το ομογενειακό Σταθάκειο Κέντρο, όπου ολοκληρώθηκε ο εορτασμός με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων. Ο κ. Ξυδάκης απευθυνόμενος στην Ομογένεια μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η Ελλάδα, εστιάζοντας στη σημασία της συνδρομής των ομογενών και όλων των Ελλήνων προς την πατρίδα και κάλεσε σε ενίσχυση των προσπαθειών για την ταχεία επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ζήτησε επίσης από την Ομογένεια, με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, να υποστηρίξει τους Έλληνες που εσχάτως καταφεύγουν και πάλι στις ΗΠΑ.

Περαιτέρω, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ξυδάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό και την ομογένεια, καθώς και για ζητήματα ευρωπαϊκού, κυρίως, ενδιαφέροντος.

ΥΠΕΞ

Διαβάστε ακόμα