Ο Δοχειαρίτης αδελφός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Μόνο διαπιστευτήρια πίστεως δεν χρειάζεται ο νέος αν. τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Πιστός Δοχειαρίτης και ένα από τα αγαπημένα πνευματικά παιδιά του γνωστού και σεβάσμιου Αγιορείτη καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου, ο Λαρισαίος Βουλευτής και π. Υφυπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, όπου ως απλός προσκυνητής συμμετείχε στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Για όσους τον γνωρίζουν αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο Δοχειαρίτης αδελφός Μάξιμος, όπως τον αποκαλούν οι ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό φίλοι του Μοναστηριού, συμμετέχει πάντα στις λατρευτικές εκδηλώσεις τις Μονής Δοχειαρίου και συμμετέχει ενεργά. Πρώτος στην αγρυπνία, πρώτος και στις πολύωρες ακολουθίες όχι μόνο της πανηγύρεως αλλά και όλων των μεγάλων εορτών. Απλό και ταπεινό θα τον δει κάποιος τόσο στο Δοχειάρι, καθώς και στο γυναικείο Μετόχι της Μονής στο Σοχό Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο τέλος των λιτανειών, όχι ως πρωτοκλασάτο γαλάζιο στέλεχος αλλά ως απλός πιστός. Ευγενικός με όλους, αποφεύγει να συζητήσει πολιτικά έστω και εάν ερωτηθεί ή καμιά φορά ”προκληθεί” από προσκυνητές για διάφορα θέματα.

Φέτος για μια ακόμη χρονιά, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πήγε στην αγαπημένη του μονή, παρακολούθησε την πολύωρη αγρυπνία, ακολούθησε την λιτανεία  και κουβάλησε στους ώμους του την εικόνα του Ταξιάρχη λαμβάνοντας την ευλογία και την ευχή του Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου. Παράλληλα συναντήθηκε με τον έτερο Δοχειαρίτη Ουκρανό επίσκοπο Ιωνά καθώς και με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Η επιστροφή του στην Ουρανούπολη απλή, με το πλοίο της γραμμής μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς και όχι με ταχύπλοο που είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και δεν το έπραξε όπως ορισμένοι προσκυνητές!

dsc00645 dsc00638 dsc00635
Διαβάστε ακόμα