Ο Φίλης απαντά στο τρέιλερ της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί» αποκαλύπτει ο κ. Ιερώνυμος – Η διαφωνία μας είναι πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική, απαντά ο κ.Φίλης – Χ. Κονιδάρης στο protothema.gr: Ο υπουργός υποπίπτει ξανά σε πειρασμό για επικοινωνιακούς λόγους

Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η οποία όμως δεν έχει ακόμα μεταδοθεί.

Για την ακρίβεια, η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στην εκπομπή του ΑΛέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ και μέχρι στιγμής έχει μεταδοθεί μόνο το τρέιλερ. Οπως λέει όμως ο ίδιος ο υπουργός «μαθαίνει» τι θα πει ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα σπεύδει να βγάλει και ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φίλη:

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος λέει για τον υπουργό Παιδείας: «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Δείτε το επίμαχο τρέιλερ που… ανάγκασε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να εκδώσει ανακοίνωση προτού καν μεταδοθεί η εκπομπή με την πλήρη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!

https://youtu.be/esD32cPHpEc

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin