Ο Γιεγκόρ Μεταξάς και η Μητρόπολη Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)

Στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το βιβλίο «Οι σημειώσεις του Υποπλοιάρχου του Ρωσικού Στόλου Γιεγκόρ Μεταξά» υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Κεφαλληνίας και της Αδελφότητας Πειραιά.

Ήταν μια σπουδαία εκδήλωση, την οποία ομόρφυνε ακόμη περισσότερο με την παρουσία της η Μαντολινάτα της Αδελφότητας Πειραιά, που έκλεισε το πρόγραμμα με τραγούδια της Κεφαλονιάς και της Ρωσίας. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, ιδιαίτερα συμπατριώτες μας της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ την παράσταση έκλεψε και πάλι ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια μετάφρασης του έργου από τα ρωσικά στα ελληνικά. Την επιμέλεια είχαν η Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μόσχας και ο π. Γεώργιος Αντζουλάτος, πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Γλυφάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι και των τριών όπλων, αρκετοί Μητροπολίτες, ο συμπατριώτης μας Υπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, η Βουλευτής του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Γιώργος Κατσιβέλης. Το «παρόν» έδωσαν ακόμη ο πρώην Υπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Παύλος Παπαδάτος και αρκετοί ακόμη επιφανείς Κεφαλλονίτες. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο π. Γεώργιος Μεταλλινός, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, ο ιστορικός, καθηγητής Νικόλαος Μοσχονάς, ενώ για τον σκοπό αυτό ήρθε από την Μόσχα ο Αλεξέι Ντουνάερ, πρόεδρος του Συλλόγου απογόνων του Ρωσικού Ναυτικού του τμήματος της Σεβαστούπολης. Μέσα από την παρουσίαση μάθαμε παρά πολλά πράγματα αναφορικά με τον συμπατριώτη μας Υποπλοίαρχο Γεώργιο (Γιεγκόρ) Μεταξά, τον πλοίαρχο Ουσακόφ, αλλά και την βοήθεια που πρόσφερε στα νησιά μας ο Ρωσικός Στόλος στις αρχές του 19ου αιώνα προκειμένου να «απελευθερωθούμε» από τους Γάλλους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις καταπληκτικές ερμηνείες σε ελληνικά και ρωσικά της Μαντολινάτα της Αδελφότητας Πειραιά. Την όλη οργάνωση είχε αναλάβει η Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, υπεύθυνη νεολαίας της Αδελφότητας.

giegkor-metaxas-22 giegkor-metaxas-1 giegkor-metaxas-2 giegkor-metaxas-3 giegkor-metaxas-4 giegkor-metaxas-6 giegkor-metaxas-7 giegkor-metaxas-10 giegkor-metaxas-13 giegkor-metaxas-27 giegkor-metaxas-29

 

efimeridakefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα