Ο Μητροπολίτης Ηλείας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)
27 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Ηλείας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως λειτούργησε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός ο Β΄.

Στο κήρυγμα του μετά το Ευαγγέλιο και αναφερόμενος στην περικοπή της ημέρας περί του πλουσίου νεανίσκου είπε μεταξύ άλλων.  «Η τήρηση των εντολών του Θεού προστατεύει τον άνθρωπο στην ζωή του. Γιατί Χριστιανοί μου, η τήρηση των εντολών του Θεού κάνει τον άνθρωπο να είναι χαρούμενος.  Η τήρηση των εντολών του Θεού είναι εκείνη που μας προστατεύει από πτώσεις, από ελλείψεις, από ελαττώματα, από λάθη που μας φέρνουν θλίψεις και στεναχώριες στην ζωή. Επομένως δεν κερδίζουμε μόνο την αιώνιο ζωή όταν είμαστε κοντά στο Θεό, αλλά κι την παρούσα»

Προηγουμένως και αιτιολογώντας την παρουσία του στην Κυριακάτικη σύναξη της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης είπε: «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β΄ γιατί με την άδεια του βρίσκομαι εδώ σήμερα για να προσευχηθώ μαζί Σας για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας τον Νικόλαο και τον Δημήτριο Μόσχο που είναι συμπέθερος μας. Ο γιος του έχει πάρει την κόρη της αδελφής μου»

Ο Μητροπολίτης Γερμανός δεν παρέλειψε να σημειώσει την σχέση του με την Ναό και την ενορία λέγοντας:  «Υπήρξα εδώ εφημέριος όπως ίσως θα ξέρε τε πολλοί. Από εδώ εξελέγην επίσκοπος της Μητροπόλεως Ηλείας. Γνωρίζω παλιούς και νεότερους από Σας, γιατί εδώ στο σαμαράκι της Αγίας Μαρίνας, οι γονείς μου έφτιαξαν σπίτι για την αδελφή μου, όταν ακόμα ο ναός ήταν η γνωστή παλιά παράγκα και εδώ διακόνησα επίσης ως κληρικός στην ενορία αυτή, αφού έμενα εδώ στην αδελφή μου».

Στην θεία λειτουργία τον Ιεράρχη πλαισίωσαν οι εκ των εφημερίων του Ναού Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Δαμασκηνός Φυλακτός, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ο ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια  και ο διατεθείς δια την Λειτουργία εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής διάκονος Χρήστος.

Οι έτεροι των εφημερίων του ναού ετέλεσαν την Θείας Ευχαριστία ο μεν πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης, ως ιερουργός της Β΄ τελούμενης στο Ναό Θείας Λειτουργίας, ο δε Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, εξυπηρετήσας το εν Μήλεσι Αττικής μετόχιο της Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αθηνών.

Εκ του Ι. Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment