Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας τίμησε τους διοικητές μονάδων (ΦΩΤΟ)
23 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας τίμησε τους διοικητές μονάδων (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισαν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα Εισόδια της Θεοτόκου μας και την εορτή των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη μας, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της πόλης μας. Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Χανίων σε θέματα Τύπου και δημοσίων σχέσεων κ. Σήφης Μαρκάκης.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε καταπληκτικά η Χορωδία  Μικρασιατών Χανίων ”ο Άγιος Πολύκαρπος” υπό την Διεύθυνση της Χοράρχου κ. Γεωργίας Ρακοπούλου-Παπαφράγκου.

Στη συνέχεια ακολούθησε τιμητική απονομή Ευαρεσκειών από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό προς τους διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός απένειμε ευαρέσκειες στον  Διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχο Αλέξανδρο Αλεξίου, στον υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, στον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Γεώργιο Λυμπινάκη και στον Διοικητή της 115 Π.Μάχης Σμήναρχο Δημήτριο Φούσκα. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος  απένειμε ευαρέσκεια στον υποστράτηγο  του Π.Β. Κρήτης Κων/νο Κούτρα.

Τα πλούσια βιογραφικά των αξιωματικών ανάγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος είχε αναλάβει τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης και της απονομής των ευαρεσκειών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κ. Νίκο Παπαδάκη, Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η όμορφη βραδιά πλημμύρισε μετά την ομιλία με μουσικές μελωδίες από τις μπάντες  του Παραρτήματος  Μουσικής ΠΝ Κρήτης (ΝΑΣΚΡΗ) και της Σ.ΜΣ / 5ης ΤΑΞ.ΠΖ. (V Μεραρχίας Κρητών) υπό την διεύθυνση του Ανθχου (Ε) Λεωνίδα Βλάχου ΠΝ και του Ταγ/χου (ΜΣ) Λαφάτα Νικολάου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment