Ο Μητροπολίτης Σύρου στην ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντοριναίου, του διατελέσαντος Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου κ. Σταματίου Ράπτη (ΛΣ), του Ενδοξωτάτου Αργηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου κ. Γεώργιου Γιακουμάκη (ΠΝ), του Ενδοξωτάτου Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου (Ι) κ. Χρήστου Βαΐτση, του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Καπέλιου, του Διοικητού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναυάρχου κ. Αλέξανδρου Διακόπουλου (ΠΝ), του Υποστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γεωργίου Σκανδαλάκη, ο οποίος προοδοιπόρησε από τη Σύρο, ως Ταξίαρχος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του επίσης από τη Σύρο προοδοιπορήσαντος ως Διοικητού της Π.Υ. Νοτίου Αιγαίου, Διοικητού της Σχολής Πυροσβεστικής κ. Ιωάννη Ράμφου, του Αρχιπλοιάρχου κ. Αλεξ. Λαγουρού, Διευθυντή του Γραφείου του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, του Προέδρου της “Ένωσης Κεντρώων” κ. Βασ. Λεβέντη, των επί τιμή Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, γονέων, φίλων και οικογενών των νέων Σημαιοφόρων, παρέστη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, προσκεκλημένος προς τούτο από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, και συγχοροστάτησε κατ’ αυτήν, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και την ορκοδοσία, της οποίας το κείμενο ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.εγένετο η παράδοση των ξιφών από τον Εξοχώτατο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Λ.Σ., προ των οφθαλμών του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ενώ οι σημαίες με το εθνόσημο και τα εμβλήματα της Σχολής κυμάτιζαν υπερήφανα στον ηλιόλουστο Πειραϊκό ουρανό
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την εξαιρετική τιμή, που του επεφύλαξε, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την, όπως πάντα, αδελφική του υποδοχή.
Επί τη ευκαιρία δε, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τους νέους Υπουργό και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, παρακαλώντας τους να έχουν πάντα στραμμένη την προσοχή τους στα νησιά και τις ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα, η οποία γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη κρατική φροντίδα και μέριμνα.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνομίλησε με τον Ενδοξώτατο Αρχηγό ΓΕΝ για το θέμα της πλωτής δεξαμενής, η οποία αναμένεται να αφιχθεί προς επισκευή στο “ΝΕΩΡΙΟ” της Σύρου, εξέλιξη, για την οποία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του.

img_2154 img_2157 img_2162 img_2165 img_2170 img_2177 img_2190 img_2197 img_2200 img_2225 img_2231

 

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα