Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων εόρτασε τους Προστάτες του (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθη την παρελθούσα Κυριακή 6 Νοεμβρίου, η ετήσιος εορτή των πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Κυριακής Πύργου. Της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ο οποίος εμπράκτως ενισχύει τον Σύλλογό μας και αγαπά ιδιαιτέρως τα μέλη του, τα οποία περιβάλλει με την πατρική του αγάπη.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου το Διοικητικό  Συμβούλιο καθώς και πολύτεκνες οικογένειες που ήλθαν να τιμήσουν τους προστάτες Αγίους  τους Τερέντιον και Νεονίλλαν και των τέκνων αυτών, δια να αντλήσουν δύναμη από τους στεφηφόρους καλλιμάρτυρας που αποτελούν πρότυπο των πολυτέκνων οικογενειών της Ελλάδος. Επικαίρως δια τους εορτάζοντας Αγίους ομίλησε ο διδάσκαλος κ. Παναγιώτης  Χρονόπουλος μέλος του ως άνω Συλλόγου.
Στην εποχή μας μάλιστα που το δημογραφικό πρόβλημα της Ορθοδόξου πατρίδος μας, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφανισμού της, σε μια εποχή που κάθε πατροπαράδοτη αξία αλλοτριώνεται και κάθε ήθος παραγκωνίζεται η προβολή των προτύπων Αγίων μας και του θυσιαστικού πνεύματος της τεκνογονίας και πολυτεκνίας καθίσταται επιβεβλημένη.
Υπό Πρεσβυτέρου Βασιλείου Λαγκαδινού Αντιπροέδρου Συλλόγου Πoλυτέκνων Πύγου κ΄ Περιχώρων.
img_1814 img_1818 img_1822
Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα