Οι Υγειονομικοί Σύλλογοι της Ηλείας εόρτασαν τους προστάτες τους (ΦΩΤΟ)

Τους Λαοφιλείς Ιατρούς Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό τους εκ της Ασίας καταγομένους, οι οποίοι σπούδασαν την Ιατρική επιστήμη, με φιλοπονία και επιμέλεια έγιναν άριστοι Ιατροί, παράλληλα όμως άνοιξαν την νεανική τους καρδιά, δέχθηκαν το Φως του Ιερού Ευαγγελίου, καλλιέργησαν αρετές και κυρίως την θυσιαστική αγάπη και έγιναν διάκονοι των πονεμένων και των ασθενών, εόρτασαν με λαμπρότητα και με την δέουσα Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια οι Υγειονομικοί Σύλλογοι του Πύργου και της Ηλείας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, ένθα ευρίσκεται τεθησαυρισμένη η Ιερά Εικόνα των εορταζομένων Αγίων, έργο του μεγάλου αγιογράφου Θεόκλητου Τσαλπατούρου, η οποία αγιογραφήθηκε το έτος 1876.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος πλαισιωμένος από τους Αιδ. π. Διονύσιο Μιχαλόπουλο, π. Βασίλειο Λαγκαδινό, π. Γεώργιο Τούμπα, π. Αυγερινό Τσουκαλά, και τον οικείο εφημέριο Αιδ. π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, βοηθούμενος από τους Αιδ. π. Βασίλειο Λαγκαδινό, π. Γεώργιο Τούμπα, π. Αυγερινό Τσουκαλά, π. Άγγελο Ζέζα, π. Παναγιώτη Κλουκίνα και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδ. π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Σε αυτήν παρέστησαν οι Προέδροι και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου και Ολυμπίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, καθώς επίσης και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, τους οποίους μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν στο ενοριακό κέντρο του Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων πλήθος Χριστιανών εκ της ενορίας, αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές, προκειμένου να προσκυνήσουν την Iερή εικόνα των Αγίων και να ζητήσουν τις πρεσβείες και την βοήθεια των εορταζομένων Αγίων, οι οποίοι αξιοποίησαν τα Ιατρικά χαρίσματα, που τους έδωσε ο Θεός, προσφέροντας αυτά πλουσιοπάροχα και μάλιστα με ανιδιοτέλεια, στους συνανθρώπους τους και οι οποίοι θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον Ιατρικό κόσμο, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής κατάθλιψης, η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συναθρώπους γύρω μας.

img_1706 img_1722 img_1743 img_1755 img_1796 img_1810 img_1873 img_1888 img_1895 img_1976 img_1716

Εκ του Ι. Ναού

Διαβάστε ακόμα