Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθος πιστών, τελέσθηκε το απόγευμα της 7ης Νοεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της  Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασόντων των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, εις τον φερώνυμο παλαιό και ιστορικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευσις της ιστορικής εικόνος των Ταξιαρχών, πέριξ της κωμοπόλεως της Όσσης.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, παρέστησαν μεταξύ των ευλαβών προσκυνητών, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Αστέριος Μπρατάνης καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην τιμή και την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, οι Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και κάθε τάγμα Αγγελικών Δυνάμεων καθώς επίσης και στην παρουσία τους μέσα στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη, ενώ υπογράμμισε ότι η προτροπή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ «Στώμεν Καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού», θα πρέπει να μας συγκλονίζει και να μας αφυπνίζει.

Θα πρέπει να αφήσουμε την ζωή του συσχηματισμού και να πάψουμε να προσαρμοζόμαστε με τα ήθη και τα έθιμα του κόσμου της αμαρτίας.

Πάντοτε οι άνθρωποι όταν ξεχνούσαν τον Θεό, ζούσαν την ζωή της φθοράς, του θανάτου και γενικότερα μία ζωή που αλλοτριώνει τον άνθρωπο και τον απομακρύνει από την φυσική του κατάσταση και τον σκοπό που επλάσθει από τον Δημιουργό Πατέρα και ο οποίος είναι η κληρονομία της αιωνίου ζωής.

Οι Άγιοι Άγγελοι μας δείχνουν ένα δρόμο και έναν τρόπο ζωής. Ο δρόμος είναι του Ουρανού προς το αιώνιο και το άφθαρτο και ο τρόπος ζωής είναι υπακοή προς το Θείο Θέλημα. Γιατί το Θέλημα του Θεού, φέρνει στον καθένα μας την χαρά, την ευλογία και το μήνυμα της ενότητος, της ειρήνης και της καταλλαγής.

Αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου, κυριόνυμο ημέρα της εορτής θα πραγματοποιηθεί  εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Όσσης, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά την διάρκεια του οποίου θα  τελεσθεί και εις Διάκονον Χειροτονία, του Μοναχού Νικολάου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα