Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου (ΦΩΤΟ)

Με την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών κατοίκων της πόλεως Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Οι Αρχές του τόπου, ο Κλήρος και ο πιστός λαός προσήλθαν με ευλάβεια να αποδώσουν την δέουσα τιμή στη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων των παιδιών του Θεού. Να Της καταθέσουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα αγαθά απεργάζεται στη ζωή του καθενός με την ακαταίσχυντη μεσιτεία Της προς την Αγία Τριάδα, καθώς και να Την παρακαλέσουν με πίστη να συνεχίσει να επεμβαίνει σωστικά στη ζωή όλων ως η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ορθοδόξων.
Στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό των Εισοδίων, το εσπέρας της Κυριακής 20ης Νοεμβρίου 2016, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας. Με την προτροπή του Επισκόπου μας, τον Θείο λόγο για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή κήρυξε ο Παν. Αρχιμ. Βασίλειος Παπαδάκης από την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην εσπερινή συμπροσευχή εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την αγάπη τους προς το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας μας.
Το πρωΐ της Δευτέρας 21ης Νοεμβρίου 2016, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκαν ο Όρθρος, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Στην Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία συνιερούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Μαζί τους συλλειτούργησαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Επαρχιών της Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, και ο Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος κήρυξε τον Θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού και παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Ειρηναίο να τελέσει την χειροθεσία του Αιδεσ. π. Νικολάου Κουμεντάκη σε Οικονόμο της Μητροπόλεώς μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας με την παρουσία των τοπικών Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.

imra-eisodia-2016-1 imra-eisodia-2016-2 imra-eisodia-2016-3 imra-eisodia-2016-4 imra-eisodia-2016-5 imra-eisodia-2016-6 imra-eisodia-2016-7 imra-eisodia-2016-8 imra-eisodia-2016-9 imra-eisodia-2016-11 imra-eisodia-2016-12 imra-eisodia-2016-13 imra-eisodia-2016-14 imra-eisodia-2016-15 imra-eisodia-2016-16 imra-eisodia-2016-17 imra-eisodia-2016-18 imra-eisodia-2016-19 imra-eisodia-2016-20

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Διαβάστε ακόμα