Πατριαρχείο Μόσχας: «Ο Αμερικανικός λαός δεν ψήφισε πρόσωπα αλλά τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει ο Τράμπ»

Το Πατριαρχείο Μόσχας ελπίζει ότι η νίκη του Ν. Τράμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα επηρεάσει θετικά την όλη  διεθνή κατάσταση.

«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να χαιρόμαστε για τη νίκη του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου. Ο χρόνος θα δείξει τι είδους πρόεδρος θα είναι, και αν θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής  του εκστρατείας. Αλλά η εκλογή του μας δίνει ελπίδα για την βελτίωση  ολοκλήρου του συστήματος των διεθνών σχέσεων, για τη δημιουργία ενός ενιαίου παγκόσμιου συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας », δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων  Interfax σήμερα .

Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως η ρητορική της  υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, κ. Χίλαρι Κλίντον απέτυχε  να πείσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων », ακόμη και την ενεργό υποστήριξη της από το νυν Πρόεδρο Ομπάμα μη αποδίδοντας καρπούς.

«Η επιλογή δεν ήταν μόνο μεταξύ δύο προσώπων, ουσιαστικά, ο αμερικανικός λαός ψήφισε για αλλαγές», είπε ο ίδιος.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας παραδέχθηκε ότι ως επικεφαλής του συνοδικού τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον  το θέμα της Μέσης Ανατολής σε σχέση με αυτές τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το πατριαρχείο Μόσχας αναμένει και ελπίζει σε μια συμπόρευση των δύο υπερδυνάμεων στο θέμα του ISIS στην Μέση Ανατολή για να απαλειφθεί αυτός ο συφερτός των τζιχαντιστών που «μολύνει» την περιοχή και κατατρέχει της χριστιανική πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενδεχομένως  το ρωσικό πατριαρχείο να επιδιώξει  να έρθει ακόμα και σε συνεννόηση  με την χριστιανική εκκλησία και όλα τα δόγματα της στις ΗΠΑ , για μια από κοινού  αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

pentapostagma.gr

Διαβάστε ακόμα