Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων και παραλλήλων εκδηλώσεων που φέρουν τον τίτλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», οι οποίες και εντάσσονται στους γενικότερους εορτασμούς προς τιμήν του Πολιούχου και Προστάτου της πόλεως, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, και έχουν ως κύριο σκοπό την ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 06 Νοεμβρίου 2016, Πατριαρχική-Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Του Όρθρου και της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε σε πανηγυρικό κλίμα εις τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ Χρυσοστόμου, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ως Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Απολλωνίας και Φιέρ κ. κ. Νικολάου, ως Εκπροσπωπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου, Κωνσταντίνης κ. κ. Αρίσταρχου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος, Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου, ενώ εκ του Παραθρονίου παρέστη συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που παρέστησαν κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ήταν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος με επικεφαλή τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρο Γιάγκου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς που προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα αυτή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα