Πολιαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης (ΦΩΤΟ)
25 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Πολιαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης (ΦΩΤΟ)

 

Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης.

Στον εσπερινο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου και Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία Κύπρου) και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πλήθος Κατερινιωτών που ευλαβούνται και τιμούν την πολιούχο τους εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κατά το κήρυγμα του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αικατερίνης υπογραμμίζοντας το υπόδειγμα που επέδειξε κατά το μαρτύριο της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πριν την απόλυση του Εσπερινού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν και ευχήθηκε στους πιστούς η Πολιούχος να πρεσβεύει στον Χριστό υπέρ όλων.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής.

Η μνήμη της Πολιούχου Κατερίνης εορτάστηκε δεόντως και στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας. Το βράδι της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής, τελέστηκε Αγρυπνία με Ιερατικό Συλλείτουργο, ενώ πλήθη πιστών από νωρίς το απόγευμα πέρασαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας.

 

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment