Σταγόνες Ζωής για να ξανθίσουν Ζωές από την Ενορία Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Μία ακόμη απόδειξη έμπρακτης αγάπης, αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού προς τους πάσχοντες συναθρώπους μας, από τους εθελοντές αιμοδότες της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, ήταν η 2η εθελοντική αιμοδοσία για το 2016, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και η οποία είναι αντίδοτο στις «πολλαπλές κρίσεις» της εποχής μας, ενώ παράλληλα αποτελεί μία όαση στους σημερινούς δύσκολους και απαράκλητους καιρούς μας…
Παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος της ενορίας, αλλά και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου, ζώντας μέσα σε ένα κόσμο, ο οποίος έχει χάσει την πνευματική του ταυτότητα λόγω της πνευματικής, ηθικής αλλά και οικονομικής κρίσης και οι οποίοι  είναι τα  «διαμάντια του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού», προσήλθαν για πολλοστή φορά ανταποκρινόμενοι ευγενικά στο κάλεσμα του εφημερίου του Ναού π. Νικολάου Κατσηδήμα, προκειμένου να δώσουν ζωή με το αίμα τους, από χέρι σε χέρι, το οποίο βέβαια δεν κοστίζει τίποτα δεν μπορεί όμως και να αγοραστεί…, ενώ παράλληλα έδωσαν ένα μήνυμα βίωσης των μεγάλων ηθικών και Χριστιανικών αρετών και αξιών, που πηγάζουν από την Σταυρική θυσία του πρώτου και αιώνιου εθελοντή αιμοδότη Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε την ζωή Του, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας, λύτρωσε το ανθρώπινο γένος και ανακαίνισε σύμπασα την Κτίση.
Η  Θεάρεστη αυτή προσφορά έγινε εντός του Ιερού Ναού, όπως πάντα μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, απλά και πηγαία χωρίς αίσθηση υπεροχής από τους εθελοντές αιμοδότες και τους διοργανωτές, δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και συγκεντρώνοντας 18 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ παράλληλα έγινε λήψη επιχρίσματος, για δότες Μυελού των Οστών, με την βοήθεια της Μικροβιολόγου κ. Βιβής Ιορδάνου, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου.
Την αιμοληψία πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, υπό την ιατρική καθοδήγηση της κ. Κωνσταντίνας Παννέτα, Διευθύντριας του Σταθμού αιμοδοσίας, βοηθούμενη από τους νοσηλευτές Γεώργιο Βενιζέλο και Ουρανία Μπαρλαμά.
Στους εθελοντές αιμοδότες το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μαζί με τις θερμές του ευχαριστίες, πρόσφερε από μία Καινή Διαθήκη και το νέο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως, για το επί θύραις Σωτήριο έτος 2017.
img_2144 img_2060 img_2072 img_2085 img_2087 img_2108 img_2115 img_2139 img_2071
Εκ του Ιερού Ναού
Διαβάστε ακόμα