Στη Σπάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον εορτασμό του Οσίου Νίκωνος (ΦΩΤΟ)
25 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Στη Σπάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον εορτασμό του Οσίου Νίκωνος (ΦΩΤΟ)

Σπάρτη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

 

Στη Σπάρτη αφίχθει το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, καθώς και οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς στον εορτασμό. Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ναό του εορτάζοντος Αγίου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Κυθήρων Κ. Σεραφείμ, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Ευσταθίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές του Αγίου, προτρέποντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν από αυτές.

Με το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Ευστάθιος απένειμε στον Μακαριώτατο το Σταυρό της χιλιετηρίδος του Αγίου Νίκωνος και τον ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστεί στον εορτασμό.

Πλήθος πιστών κατά τη διάρκεια του Εσπερινού προσήλθε στο Ναό προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Νίκωνος και να λάβει τη χάρη του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

 

ARXON.GR

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment