Στην Ι. Μ. Κισάμου ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας (ΦΩΤΟ)

Την Ι. Μητρόπολη μας επισκέφθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελισαίος, Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Σίμωνος Πέτρας, συνοδευόμενος από Αδελφούς της Ι. Μονής, νέους και νέες επιστήμονες και τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Όρους». Ο Γέροντας Ελισαίος με την συνοδεία του ευρίσκεται τις ημέρες αυτές εις την Κρήτη προσκεκλημένος του Συλλόγου « Φίλοι του Αγίου Όρους», Σωματείο που εδρεύει εις το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και το εσπέρας της Κυριακής ομίλησε σε πολυπηθές ακροατήριο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε, στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, τον Γέροντα Ελισαίο και την συνοδεία του, εξέφρασε την χαρά του δια την «ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Όρους», ευχαριστώντας τον δια την αρχοντική δοχή στα κατά καιρούς προσκυνήματα του εις την ξακουστή Μονή Σίμωνος Πέτρας. «Σας καλωσορίζουμε, με σεβασμό και αγάπη, στην «Εσπερία» Κρήτη, τόπο Θεοτοκοσκέπαστο και αγιοτόκο. Εύχεσθε ο αγώνας μας να οδηγεί στην βίωση της εμπειρίας του Θεού στην καρδιά μας δια την απόκτηση πνευματικής αίσθησης», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Ο Γέροντας Ελισαίος εξέφρασε την χαρά του δια την «πνευματική» αυτή συναναστροφή, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας δια την φιλοξενία, σημειώνοντας τα συχνά προσκυνήματα του εις το Άγιον Όρος και ευχήθηκε να ζούμε την Εκκλησία «ως εργαστήρι Αναστάσεως». Μετά το προσκύνημα και την ξενάγηση στους χώρους της Μονής επισκέφθηκαν την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γεν. Δντή Δρ. Κωνσταντίνο Ζομρπά και το προσωπικό της Ακαδημίας.

Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση του έργου και των δράσεων του Ιδρύματος και ξενάγηση στους χώρους του, όπου και φιλοξενήθηκε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Γέροντας Ελισαίος ευχαρίστησε τον κ. Ζορμπά και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο και τις δράσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

phoca_thumb_l_img_1487aphoca_thumb_l_img_1489a phoca_thumb_l_img_1491a phoca_thumb_l_img_1493a phoca_thumb_l_img_1496a phoca_thumb_l_img_1509a phoca_thumb_l_img_1513a phoca_thumb_l_img_1514a phoca_thumb_l_img_1516a phoca_thumb_l_img_1519a

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin