Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου (ΦΩΤΟ)
3 Νοεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Περιστάσεως Κατερίνης εορτάστηκε η Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία,. Χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Στη συνέχεια, προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά τον εσπερινό τους χορούς πλαισίωσαν φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου ο εορτάζων Μητροπολίτης υπηρετεί από πολλών ετών ως Καθηγητής και επί του παρόντος είναι Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου. Τους χορούς διηύθυνε ο καθηγητής μουσικής στην Ακαδημία Δημήτριος Μανούσης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχε 70μελής ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας, με επικεφαλής τους Διευθυντές Σπουδών των δύο τμημάτων, Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, Καθηγητές Αριστοφάνη Ζαμπακίδη και Ιωάννη Καραπαναγιώτη.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Προέστη ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Συμπροσευχήθηκαν στο ι. βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

Κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλαν πολυμελείς χοροί μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Λαζάρου Τσορμπατζίδη.

Στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φορέων και σχολείων,πολλοί κληρικοί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πιερία,μοναχοί και μοναχές.

Στον εορτασμό παρέστησαν και μέλη του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Γραμματέα της Επιτροπής, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Επίσης, παρέστησαν μέλη της Οργανωτικής Επιστροπής του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Πιερία από 25-27 Νοεμβρίου, με επικεφαλής τον Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη, Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρόεδρο του Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης τις ευχές των πιστών.

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment