Θυρανοίξια Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Χρυσαυγής στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με αισθήματα χαράς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, το απόγευμα της 21ης  Νοεμβρίου ε.έ., ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, ο οποίος και ευρίσκεται εις την περιοχή της Χρυσαυγής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια του Αγιασμού των Θυρανοιξίων και του Αρχιερατικού Εσπερινού, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Μιχαήλ Σκορδάς καθώς και πλήθος πιστών .

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του, για την γρήγορη αποπεράτωση της ανεγέρσεως του νέου Ιερού, ο οποίος θεμελιώθηκε τον περασμένο Απρίλιο (17-04-2016), ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία του γεγονότος των θυρανοιξίων ενός νέου Ναού, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνετέλεσαν τα μέγιστα και εργάσθηκαν αόκνως, ιδιαιτέρως δε, τον π. Δημήτριο Ρούντο, εις τον οποίο και επίδωσε το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου συγχαίροντας ταυτόχρονα, διότι με πολλή κόπο, προσωπική δουλειά και θυσίες, συνέβαλε τα μέγιστα για να φθάσει το έργο σε αυτό σημείο, ώστε σήμερα να αποτελεί ένα ακόμη στολίδι για την επαρχία μας και έναν τόπο ψυχικής αναπαύσεως και ένα λιμάνι πνευματικής δυνάμεως για το καθένα.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin