Την Τίμια Ζώνη υποδέχθηκε η Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν• ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον»

Με βαθύτατη συγκίνηση και κατάνυξη, απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, κλήρος και λαός υποδέχτηκαν την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Καλαμπάκα, αποδίδοντας παράλληλα μία μεγαλειώδης υποδοχή αρχηγού κράτους, παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Φιλαρμονικής του Δήμου και των τοπίκών αρχών.

Το Ιερότατο κειμήλιο, μετέφερε από το Άγιον Όρος ο Παν/γιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Μετά την Υποδοχή, η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στο μέσω του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, όπου η Τιμία Ζώνη εναποτέθηκε προς προσκύνημα και αναρίθμητο πλήθος πιστών συνέρευσε από διάφορα σημεία ώστε να αποδόση ταπεινό ασπασμό, στο μοναδικό αισθητό αντικείμενο που έφερε επάνω της, το καθαγίασε και το κατέστησε χαριτόβρυτο και Θαυματουργό με την Παναγία ζωή της, η Υπεραγία Θεοτόκος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η Δοξολογία και ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ενώ πλήθοι πιστών προσέρχονταν ακαταπαύστως, δημιουργώντας μία πάνδημη και θερμή  ατμόσφαιρα,προσευχόμενοι στην Παναγιά, εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους στη Μεσίτρια των πονεμένων ανθρώπων προς Τον Θεό.

Στην Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, ο Σεβ. Ελασσώνος κ Χαρίτων, ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Σεβ. Λαρίσης κ. Ιγνάτιος συνοδεία του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως, σύσσωμη η Αγιομετεωρίτικη πολιτεία μετά των πατέρων και αδελφών και πλήθος κληρικών Ιερέων και Ιερομονάχων.

 

«ΙΔΟΥ ΓΑΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΝΥΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥΣΙ ΜΕ ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ»

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

I. M. Σταγών

Διαβάστε ακόμα