Το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης η ενορία του Μητροπολιτικού  Ναού Βόλου υποδέχθηκε χθες (29/11) τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, προερχόμενο από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρεών Αγίου Όρους. Η έλευση του Ιερού Λειψάνου εντάσσεται στο Λατρευτικό Δωδεκαήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως του Καθεδρικού μας Ναού, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 28/11 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9/12.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού και αμέσως εψάλη δέηση και τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου τόνισε ότι η έλευση του Ιερού Λειψάνου συνιστά μία πρόγευση της μεγάλης χαράς της επικειμένης Πανηγύρεως. Ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Θεόκλητο για την ευλογητή παρουσία του σ’ αυτήν την προ-πανήγυρη, τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την ευλογία της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου στην πόλη μας και τον Γέροντα Σίμωνα, Αγιορείτη Μοναχό, ο οποίος φυλάττει ευλαβικά τα Λείψανα του Οσίου Νικηφόρου.

Από τη μεριά του, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος, αναφερόμενος στην πρόσφατη γνωριμία του με τον Άγιο, ομολόγησε ότι ανακάλυψε έναν «αδάμαντα, έναν άνθρωπο υπομονής, προσευχής και αρετής, ο οποίος, μέσα από τον πόνο της ασθένειας, κατάφερε να εξυψωθεί και να ελκύσει την Χάρη του Θεού, διδάσκοντάς μας το μεγαλείο της υπομονής, που όλοι μας πρέπει να διαθέτουμε στις δοκιμασίες και στα προβλήματα της ζωής…»

Με την ευκαιρία της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου, την Παρασκευή 2/12, στις 7μ.μ., ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης θα ομιλήσει με θέμα «Στύλος υπομονής και δοχείο χάριτος. Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890-1964)», ενώ στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει το Σάββατο 3/12, στις 11π.μ.

yp_nik_leprou_11 yp_nik_leprou_14 yp_nik_leprou_16 yp_nik_leprou_17 yp_nik_leprou_22 yp_nik_leprou_23

I. M.  Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα