Το Ναύπλιο εόρτασε την απελευθέρωσή του (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Στον  μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη.  Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από  τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου  Δημοσίας τάξεως  Τζανέτο Φιλιππάκο, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας,  Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, της στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης  Β.Σιδέρης , η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

dsc_0966staikos dsc_0967staikos dsc_0972staikos dsc_0974staikos dsc_0975staikos dsc_0977staikos dsc_4408staikos dsc_4410staikos dsc_4415staikos dsc_4419staikos

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα