Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Νικηφόρου στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Παρουσία πλήθος πιστών, κληρικών και εκπροσώπων τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και παρά την βροχόπτωση η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του εν αγίοις πατρός ημών Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Θαυματουργού στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου.

Συνοδεία της Φιλαρμονικής της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, η πομπή έφθασε στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγ.Γεωργίου, όπου και με τη συμμετοχή των Νεανικών Βυζαντινών Μελουργών εκ Λιτοχώρου Πιερίας, εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα χοροστατήσει και στην θ. λειτουργία της Κυριακής 20 Νοεμβρίου. Το Ί. Λείψανο του άγ. Νικηφόρου θα παραμείνει στον Ι. Ναό μέχρι τις 22 του μήνα, οπότε και στις 5:30 μ.μ. θα γίνει η προπομπή αυτού. Όλες τις ημέρες θα τελούνται ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα, το δε Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. εντός του Ί.Ναού θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα προς τιμή του αγίου (με ομιλητές τον αναπληρωτή καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα με θέμα: «Τα άγια λείψανα» και τον πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π.Άχίλλιο Τσούτσουρα με θέμα: Νικηφόρος ο Α’. “Ενας ομολογητής Πατριάρχης». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης και θα προλογίσει εκ μέρους της Νεανικής Συντροφιάς η δικηγόρος, περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Όλες τις ημέρες θα παραμένει ανοικτός ο Ιερός Ναός από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:30 μ.μ. Μέσο εξυπηρέτησης Αστική Συγκοινωνία No 2. Στάση «Άγ.Γεώργιος».

kara-8 kara-10 kara-1 850ab91769635ac32ccaeec4f53047b2_xl kara-4 kara-3 kara-2

eleftheria.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin