Αρχιεπίσκοπος: “Να ξεπεράσουμε τον συλλογικό και ατομικό εγωισμό μας” (ΦΩΤΟ)
25 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Αρχιεπίσκοπος: “Να ξεπεράσουμε τον συλλογικό και ατομικό εγωισμό μας” (ΦΩΤΟ)

«Αν δεν εγκαταλείψουμε τους εγωισμούς μας και την αλληλοϋπονόμευση και δεν προσανατολιστούμε στην ενότητα και την μεταξύ μας συνεργασία, δεν πρόκειται να αναδυθεί ρεαλιστικά η προοπτική να μεταμορφώσουμε θετικά και τα θεσμικά μας προϊόντα, τα οποία ανακυκλώνουν σήμερα την δίνη της κρίσης και δημιουργούν αποπνικτική ασφυξία, ιδίως στους πιο αδύνατους και εμπερίστατους» υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολίτικό ναό των Αθηνών. Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα
ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος καλεί όλους να ξεπεράσουν τον συλλογικό και ατομικό εγωισμό, τονίζοντας πως η Εκκλησία «ως Μητέρα και τροφός του γένους των ανθρώπων δεν θα παύσει με κάθε τρόπο να διακηρύττει ότι το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να μεταμορφώσει το παρόν συνδημιουργώντας με τον αναμενόμενο ενανθρωπήσαντα Κτίστη το μέλλον».

Σήμερα ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον ανακαινισμένο ιερό Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών. Ο Μητροπολιτικός ναός τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστός λόγω συντήρησης και αποκατάστασής του από τις ζημιές που είχαν προκληθεί με τον καταστροφικό σεισμό του 1999 και ξεκίνησε την επαναλειτουργία του τον περασμένο Ιούλιο.

ecclesia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment